Walesben épülne tovább a Hindustan Ambassador

2004.08.09. 12:06

Jelenleg egyetlen ember van Európában, aki az Indiában gyártott, kissé ódon külsejű Hindustan Ambassadorokat forgalmazza a walesi Llanwdraban található kereskedésében. Az Ambassador tulajdonképpen az 1948-as Morris Oxford utángyártott változata, és annak ellenére, hogy már az indiai piacra is betörtek további márkák, a taxik és diplomáciai autók között még mindig szép számmal fordulnak elő ezek a Hindustanok.
David Darrell az illető walesi úriember neve, és az alap Ambassador értékesítése mellett, szeretné megépíteni és árulni az autó ponyvatetős változatát is. "Azokra gondoltam, akik a mostaniaknál egy kicsivel egyedibb autót szeretnének. Az Ambassador nem sokat változott bemutatása óta, és egy kicsit öregesnek tűnhet, de van benne szervokormány, a motorja tiszta üzemű és megbízható, ötven év elteltével is kiváló autó."
A bejelentés előtt Darrell konzultált egy befektetési tanácsadó céggel a terv kivitelezhetőségéről, így döntése valószínűleg végleges és a várakozások szerint megtérülő, mi azért kívánunk neki egy nagy kalappal a merész vállalkozáshoz...