Hétvégén Porsche Michelin Supercup magyar résztvevőkkel

2004.08.12. 12:51

A hétvégi hungaroringi Magyar Nagydíjon tizenkettedik alkalommal rendezik meg betétfutamként a Porsche Michelin Supercup soros versenyét. Mint azt már megszokhattuk, idén is lesznek magyar résztvevők a 25 fős mezőnyben. A BOVI motorsport színeiben indul két hazai porschés menő, Bódis Kálmán és Rátkai Ferenc, rajtuk kívül két VIP versenyző képviseli hazánkat.

Egyikük a motoros gyorsasági vb-ben szereplő Malaguti csapat hivatalos pilótája, Talmácsi Gábor, másikuk Szabó Gergő, aki a rali-ob-n nyomul egy Skoda Octavia WRC-vel. A két pilóta egy lipcsei tesztelésen próbálta ki a GT3-as versenyváltozatát, és mindketten elégedetten nyilatkoztak az eredményekről.
Talma: Élveztem a tesztet, nagy élmény volt. Nem lesz könnyű olyan ellenfelek ellen, akik egész évben ezt a szakágat űzik, de igyekezni fogok. Remélem sikerül a mezőny első felében végezni.

Szabó Gergő: Jó volt a teszt, a végére már egész jó időket mentünk. Még soha nem mentem a Hungaroringen, így számomra újdonság lesz a pálya, bízom benne, hogy sikerül befejezni a versenyt, és egyben visszahozni az autókat.
Bódis és Talmácsi között egyébként született egy megállapodás a következő évadra nézve: ha Talma az első hatban végez, 2005-ben végigversenyezheti a sorozatot a BOVI motorsport színeiben.
A korábbi évek VIP versenyzői közt olyan neveket találunk, mint Mika Hakkinen, Eddie Irvine, Richard Burns, Ari Vatanen, Jutta Kleinschmidt, vagy éppen Chris Rea.