Mercedes S-osztály kémfotók

2004.08.12. 14:01

A W221-es kódjelű új S-osztály megjelenése csak jövőre várható, az itt látható kémfotókon a tesztelés alatt álló, erősen álcázott új modell látható. Hosszabb tengelytáv és szélesebb ajtók jellemzik a W221-est, ami nagyobb belteret és még kényelmesebb ki és beszállást jelent, mint a jelenlegi, szintén nem szűkös modell esetében.

Elődjénél is fényűzőbb belső felszereltségű lesz az új luxuslimuzin, ezáltal jobban elkülönül majd a jelenleg sokak által legjobb Mercinek tartott E-osztálytól. Megszaporodtak az elektromos berendezések, megjelenik az autó körül elhelyezett szenzorokkal mindent és mindenkit figyelő balesetmegelőző rendszer, távolság- és sebességtartó automatikával, amit baj esetén a légzsákokat és biztonsági öveket aktiváló Pre-Safe egészít ki.

Az összesen tizenhat légzsákot kontrolláló rendszer áramellátását egy 42 Volt tápfeszültségű akkumulátor biztosítja, ami alacsonyabb áramerősséget tesz lehetővé a vezetékekben, ezért biztosabb és biztonságosabb megoldás. Valószínűleg ezen az autón tűnik fel először az autó orrán működésbe lépő, elgázolt gyalogosokat védő légzsák.

A külső stílusjegyeken nem változtatnak sokat, a tükrök és a fényszórók biztosan átalakulnak. A motorválaszték a szokásos nagy lökettérfogatú V6-os és V8-as egységekből áll benzines és dízel változatokban, lesz AMG által hangolt 600 ló körüli 6,3-as V8-as, és a Maybach 6,5 literes biturbó V12-ese. Kezdetben készülnek még kompresszoros változatok a W221-esből, de ahogy arról már beszámoltunk, a Mercedes fokozatosan turbófeltöltésűre cseréli ezeket a modelleket.