Erősebb Aston Martin Vanquish őszre

2004.08.24. 16:33

Szintén Párizs újdonsága lesz a Vanquish S jelű modell, az Aston Martin új csúcsmodellje. Hivatalos információink egyelőre nincsenek, viszont szinte az összes változtatást ismerjük, mivel az Aston Martin néhány potenciális vevője számára már elérhetővé tette a típus adatait.

Az S jelű változatba a jól ismert V12-es 520 lóerős változata kerül, amely új hengerfejet valamint átdolgozott szívórendszert és befecskendező rendszert kapott. A nagyobb teljesítménynek megfelelően az autó más részletein is változtattak: áthangolták a futóművet, közvetlenebbre cserélték a kormánymű áttételét, a féktárcsákat nagyobbra cserélték, sőt, a jobb hűtés érdekében a hűtőrács is ritkább osztású lett. A gyorsulás javítása érdekében a végáttétel is rövidebb lett, így a Vanquish S 4,8 másodperc alatt érheti el a 100 km/h sebességet, legnagyobb sebessége pedig több mint 320 km/h lesz, bár pontos végsebesség-adatot egyelőre nem közöltek.

Az új modellel az Aston Martin két legyet is üt egy csapásra: egyrészt növeli a különbséget a DB9 és a Vanquish sorozat közt az utóbbi javára, másrészt a Vanquish adatait újra a nagy rivális, a Ferrari 575 Maranello szintjére hozza.