Mégsem egy Proton váltja a Rover 25-öt

2004.08.25. 13:39

Egyes brit lapok értesülései szerint a maláj gyártó nem adja át új típusát az MG-Rovernek. A hír azután látott napvilágot, miután a Proton Gen-2 Nagy-Britanniában is bemutatkozott.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Gen-2 átalakított változata lehet a Rover első új típusa megelőzve az alapos késésben levő RD/X60-ast, és részben megoldva a brit gyártó típusfejlesztési problémáit. A Rover így valószínűleg kénytelen lesz tovább csiszolgatni a Honda-alapokra épülő 25-ös és 45-ös típusokat annak érdekében, hogy egyáltalán piacon maradhasson. Egyesek szerint a Proton döntése a kínai SAIC térnyerésének tulajdonítható az MG-Roveren belül. Az egyelőre nyitott kérdés, hogy más típusok fejlesztésénél együttműködik-e a két cég, vagy sem.

A Proton Gen-2 típusnak egyébként jó esélye van az angliai sikerre, hiszen tervezésében fontos szerepet kapott a Proton tulajdonában levő Lotus, és ez a tény igencsak értékes fegyver lehet a maláj gyártó marketingesei számára. A Proton ugyanakkor ismereteink szerint továbbra sem tervezi visszatérését Európa többi részére.