Kabrió-tanulmány Ford Focus alapon

2004.09.23. 16:40

Alig mutatkozott be az új Focus, máris elkészült a nyitott változat, igaz, egyelőre csak tanulmányautóként. A keménytetős kupé-kabriót az olasz Vignale stúdió neve díszíti, bár a terveket az angliai Duntonban vetették papírra.

Az autó alapjául a kemény tető helyigénye miatt a négyajtóst választották. A tető elektromos működtetésű, egyetlen gombnyomásra, minden külső beavatkozás nélkül nyílik és csukódik, ahogy ez ebben a kategóriában már megszokott. Az autón gazdagon alkalmaztak krómozott díszítéseket, ami nagyrészt jót tesz az összhatásnak, bár a vízszintesen rácsozott hűtőmaszk így talán túlságosan is emlékezetet a VW modelljein használt megoldásra.

A 20 hüvelykes alufelnik és az igen alacsony profilú gumiabroncsok egészen sportossá teszik az összhatást, bár az autó arányai nem igazán fokozzák ezt az érzést: a keménytető miatt az utasfülke talán túlzottan is előre került, de ez a legtöbb hasonló modell esetében ugyanígy alakul. Úgy tudjuk, a Focus Vignale nem öncélú tanulmányautó: a Ford ugyanis megkezdte a szériaváltozat fejlesztését, ami 2006 márciusában kerülhet forgalomba a legtöbb európai országban.