Schumacher és Loeb a Bajnokok Tornáján

2004.10.22. 17:45

A rali és az F1 idei bajnoka megmérkőzhet egymással a Bajnokok Tornáján, amelyet az idén a franciaországi Strade de France arénában rendeznek december 4-én.

Az 1988 óta létező versenyen egy-egy nemzet legjobb autó-és motorversenyzői indulhatnak összesen 16-an, és bár az idei nevezési lista még nem teljes, már most igazi sztárparádé várható. Németországot Michael Schumacher és a raliversenyző Armin Schwarz, Franciaországot Jean Alesi és Sebastian Loeb, Nagy-Britanniát David Coulthard és Colin McRae, az Egyesült Államokat pedig a Nascar két csúcspilótája, Jeff Gordon és Jimmie Johnson képviseli. Ezen felül még két csapat összeállítása ismert, Finnország színeiben Marcus Grönholm és a feltörekvő pályaversenyző-tehetség, Heikki Kovalainen, Svédország becsületéért pedig a IRL-ben versenyző Kenny Brack és a DTM-pilóta Mattias Ekström küzdhet, két csapat összetétele viszont még nem ismert, így újabb nagyágyúk megjelenésére számíthatunk. A résztvevők az idén Citroën Xsara WRC, Peugeot 307 WRC, Ferrari Modena Challenge és egyedi építésű RoC Buggy típusú versenygépekkel indulhatnak a győzelemért.

Michael Schumacher és Sebastian Loeb is érdekes kihívásként értékelte a versenyt. Schumacher szerint már az is különleges lehetőség, hogy találkozhat ezekkel a rendkívüli pilótákkal, míg Loeb az esélyeket latolgatva rávilágított a raliversenyzők és a pályamenők közti legfontosabb különbségre, amely egy ilyen verseny kimenetelét teljesen bizonytalanná teszi. "A raliban a rugalmasság a legfontosabb, viszont a pályaversenyzők hihetetlen precizitással vezetnek. Lehetetlen előre megmondani, hogy melyik tulajdonság lesz fontosabb". Alig több mint egy hónap múlva meglátjuk...