Álca nélküli kémfotók a kis Aston Martinról

2004.10.26. 15:01

A képeken a bemutatásra egyre érettebb formát öntő baby-Aston, az egyelőre AM V8 néven futó autó látható. A végleges változatot a jövő év eleji Detroit Motor Show-ra várják, az árusítás 2005 tavaszán kezdődhet. Az autó végleges elnevezésére több tipp is felmerült szakmai körökben, egyesek tudni vélik, hogy V8 Vantage néven fogják árusítani az új modellt, mások komolyabb összegeket is tennének arra, hogy ez a modell fogja feléleszteni a régóta pihentetett DB5-ös kódnevet. Az Aston Martinnál egyelőre mélyen hallgatnak a névadás kérdéséről.

Az AM V8 60 ezer font körüli összegbe fog kerülni, és a várakozások szerint hamarosan ez a típus teszi ki az Aston eladások 50%-át, jelentősen megdobva a Ford tulajdonában álló patinás angol márka forgalmát. Orrába, természetesen jó mélyre, az első felfüggesztés mögé tuszkolva egy Jaguartól származó 4,3 literes V8-ast építenek, ami körülbelül 370 lóerős teljesítményt biztosít. Az alapmodellt egy mechanikus feltöltésű, R-verzió követi a későbbiekben. Alapfelszereltségként hátra beépített, hatfokozatú kézi váltót kínálnak, sportoláshoz minden bizonnyal célszerűbb eszköz lesz a szekvenciális kapcsolású félautomata.

Az autó praktikus oldaláról annyit tudunk, hogy elég szélesen nyílik viszonylag nagy méretű csomagterének ajtaja, belterét pedig a Vanquish inspirálta. Az itt látható modell belsejében a faburkolatok dominálnak, de a technokraták számára minden bizonnyal terveznek majd több alumíniumot alkalmazó, sportosabb hangulatú belteret is.