Hakkinen jövőre ismét a volánnál

2004.11.08. 14:59

Eldőlt, hogy Mika Hakkinen, aki a West McLaren Mercedes színeiben összesen 20 Forma-1-es nagydíjgyőzelmet és két világbajnoki címet szerzett, jövőre ismét a Mercedes csapatában versenyez, méghozzá a talán még több kihívást jelentő DTM, Deutsche Tourenwagen Masters sorozatban. 2001-ben már indult a brno-i futamon, akkor azonban még csak reklámfiguraként, most viszont úgy tűnik, Mika unta a versenyzés nélküli életet:
Forma-1-es karrierem után rájöttem, egyelőre még nincs kedvem visszavonulni. A Mercedes-Benz pont a jó pillanatban ajánlotta a lehetőséget, a három héttel ezelőtti tesztek pedig bebizonyították, hogy nincs mitől tartanom, ugyanolyan jó időket mentem, mint a hivatásos DTM-pilóták, és még mindig nagyon élvezem a versenyzést. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy kell egy kis idő, amíg beletanulok, hogy a legjobbakkal tarthassam a lépést. Az AMG Mercedes C-osztály azonban remek autó, és szeretnék mielőbb folyamatos, jó teljesítményt nyújtani vele. Biztos, hogy érdekes szezon lesz, izgalmas, korábbi F1-es kollégáim és a fiatal DTM-esek ellen vívott csatákkal. Különösen örülök a Mercedeshez való visszatérésnek, mióta elmentem, hiányzott az itteni munka. Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport főnöke sem rejtette véka alá elégedettségét: Nagyon örülünk, hogy Mika úgy döntött, indul a DTM-ben. Korábban is sokat beszélgettünk a DTM-ről, és amíg a 2004-es szezont TV-n követte, Mika abszolút rajongóvá vált, ahogy nekünk elmesélte. A tesztek során bebizonyította, hogy semmit sem lassult. Jó lesz a következő szezon.
Múlt hét pénteken Mika utódja, Kimi Raikönnen is kipróbálta a C-osztály versenyváltozatát, arról azonban egyelőre nincs szó, hogy szériát váltana a közeljövőben.