Toyota Auris: Corolla-utód mutatóba

2006.09.28. 18:18

Auris Space Concept néven mutatta be a Toyota új kompaktjának előzetesét. Az autó, amelynek gyártásra érett változata várhatóan a Corollát váltja fel rövid időn belül, nem különösebben fantáziadús darab, és igazából szépnek sem mernénk nevezni.


Galéria - kattintson a képre

Leginkább az új Yaris felpumpált változatának látszik, némi avensises beütéssel. Az orr-részt leszámítva a forma nem különösebben jellegzetes, de ezt már megszokhattuk a Toyotától, viszont elölről meglehetősen szerencsétlen arckifejezéssel bámul ránk a jármű. Az autó persze nem csak formaterv, és a Toyota eddig nagyon sokféle típust el tudott adni, hála az autóik megbízhatóságáról szövődött legendának. A tervezők szavaiból ráadásul az derül ki, hogy az Aurisnál sikerült kijavítani a Corolla legnagyobb hibáját: ez a kompakt végre nem szűk. Az egyelőre nem világos, hogy a Toyota miért választott a Corolla helyett más nevet az autójának, bár az Auris, amely a latin aurum, azaz arany szóból származik, nem látszik rossz választásnak.

Adatokat sajnos nem közöltek az autóról, így sajnos be kell érnünk a fotókkal, amelyekről szinte minden ki is derül, amit a típusról pillanatnyilag tudni lehet.