Megérkezett az új Toyota Yaris TS

2006.09.29. 15:53

A Toyota meg sem próbál beszállni a sportos kiskocsik teljesítmény-versenyébe, az új Yaris TS éppen annyit tud, hogy rásüthessék a sportos jelzőt, egy fikarcnyival sem többet.


Galéria - kattintson a képre

A korábbi változathoz képest elvileg előrelépést jelenthetne az erősebb, 1,8 literes motor, de az adatok alapján inkább visszalépésről beszélhetünk. Pedig az új, sportos négyhengeres 132 lóerőt ad le 6000-es percenkénti fordulatszámon, a csúcsnyomatéka pedig 173 Nm 4400-nál, de a bő száz kilónyi túlsúly miatt a korábbi 9 helyett 9,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 194 km/h, azaz kerek 4 km/h-val több, mint az elődjéé. Cserébe viszont takarékos, 7,5 liter benzint fogyaszt 100 km-en, vegyes ciklusban. Ettől persze még lehet sokkal jobb az új Yaris TS, mint az elődje, de ez majd csak a teszt során derül ki.


Galéria - kattintson a képre

Az alapváltozatnál mindenesetre sportosabb futóművet kapott az autó. 8 mm-rel lejjebb ültették, merevebb rugókat, kanyarstabilizátorokat, valamint nagyobb ellenállású lengéscsillapítókat kapott. Emellett a karosszéria merevségét is növelték egy első toronymerevítő beépítésével, ami szintén jót tehet az autó stabilitásának. A kormány is közvetlenebb lett, a végállások között 3 helyett 2,3 fordulatot tesz meg a kormánykerék. A többi változtatás elsősorban az autó küllemét érinti. Kívül új, mélyebbre lógó lökhárítókat, 17 hüvelykes alufelniket, krómozott kipufogóvéget, LED-es hátsó lámpákat és egy kis tetőspoilert, belül határozottabb tartású üléseket, bőr bevonatú kormánykereket, néhány fémszínű díszbetétet és új műszerfal-világítást kapott.

A Yaris TS várhatóan 2007 első hónapjaiban jelenik meg a márkakereskedésekben.