Ford Focus új arccal

2007.09.11. 14:07

A többi modell cseréje, illetve felújítása után a Focus kezdett nagyon kilógni a Ford európai választékából, ezért a kompaktot is átszabták egy picit.


Galéria - kattintson a képre

Elsősorban az autó orrán faragtak egy keveset, és az az érzésünk a képek láttán, hogy a plasztikai műtét ezúttal egész jól sikerült. A legtöbb felújításkor teljesen megbontják az autó formai egységét, de ezúttal az agresszívebb új orr egyértelműen javít az összképen. A hűtőmaszk a Mondeóról lehet ismerős, de a bamba tekintetű első lámpák helyett alacsony, ferdén metszett fényszórókat készítettek, az új lökhárítón pedig hatalmas, trapézforma légbeömlő terpeszkedik. Másutt is vannak persze apróbb változtatások: LED-es hátsó lámpák, átdolgozott műszerfal, és sok más hasonló apróság.


Galéria - kattintson a képre

Műszaki szempontból az új, kétkuplungos Getrag váltó a legnagyobb újítás, amelyet a Fordnál PowerShift névre kereszteltek. Ez a szerkezet működési elvét tekintve a Volkswagen DSG váltójához hasonlít, azaz tisztán mechanikus, mégis sima váltásokat ígér. A megújult Focus az első modell, amelyből készül takarékos Econetic változat is: ez a kivitel átlagban csupán 115 g szén-dioxidot ereget a levegőbe kilométerenként.

A felújított Focus 2007 legvégén kerül a Ford-kereskedésekbe.