Veyron Pur Sang: Bugatti különkiadás

2007.09.11. 15:44

A kevesebb néha több, a Bugattinál is: Frankfurtban bemutatták a Veyron könnyített változatát.

A Pur Sang mechanikai szempontból ugyanolyan, mint bármelyik Veyron, csakhogy a II. világháború előtti Mercedes versenyautók mintájára elhagyták róla a festést. Az autónak a polírozott alumínium karosszériaelemek, és a nyers karbonszálas alkatrészek adnak egyedi megjelenést. Emellett másutt is spóroltak az alkatrészek súlyával, így a bő 1000 lóerős V16-os motornak 1890 kilogramm helyett vagy százzal kevesebbet kell mozgatnia.

A Frankfurtban kiállított autó nem egyedi példány, de majdnem: összesen öt példányt készítenek belőle, így biztos, hogy a leggazdagabb gyűjtők ölik majd egymást érte, akkor is, ha az alapkivitel árának a többszörösébe kerül majd. Az autó végleges árát még nem közölték, és lehet hogy nem is fogják: komoly érdeklődéknek a pénz úgysem számít.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.