Kia Kee: száguldó unalom

2007.09.11. 15:47

A Kia sportkocsi-tanulmánya ma végleg kibújt az árnyékból.


Galéria - kattintson a képre

A koreaiak európai központjában tervezett 2+2 üléses kupé ellentmondásos jelenség: elölről még egész szokatlan látvány – különösen ha a fényszórókat keretező LED-sor épp világít –, oldalról viszont kb. annyira érdekfeszítő a vonalvezetése, mint egy műanyag szappantartóé. Csak a 20 hüvelykes kerekek visznek némi színt a sivár-sima vonalvezetésbe, ami aztán hátul sem lesz sokkal érdekesebb. Még az ablakokkal való játszadozás sem segített, csak akkor hökkenünk meg, amikor kinyílik a csomagtartófedél – az autó fél tetejével együtt.

Szomorú, hogy egy tanulmány lehet ennyire híján a vonzerőnek, annál is inkább, mivel a hosszú orrban használhatónak tűnő technika lapul. A koreaiak következő generációs V6-osa, amely csupán kétliteres, mégis 200 lóerős. Ezzel a motorral később talán még találkozunk, legalábbis ha hitelesnek tekintjük az autó formáját kiötlő Peter Schreyer szavait, aki szerint a Kee csupán öncélú formai játszadozás.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.