Reventón, az egymillió eurós Lamborghini

2007.09.12. 12:43

A Frankfurtban bemutatott Murcielago változat elsősorban a külsejében tér el az alapjául szolgáló LP640-estől, mégis ez az igazi álomautó, hiszen csupán húsz kiválasztottnak jut belőle egy-egy példány. Ha igaz, már el is kelt az összes példány, ami az autó különleges formáit nézve nem is csoda.


Galéria - kattintson a képre

A Reventón elejét és hátulját alaposan átdolgozták, méghozzá az első lopakodó vadászbombázó, a sokszögletű F117-es stílusában. Az első légbeömlők például kiugranak az orr síkjából: az egyszerű lyukakból szögletes dobozok lettek. Az első fényszórókat is keskenyebb, felfelé keskenyedő háromszögletű lámpákkal váltották fel. Hátul is hasonló formákkal találkozhatunk, bár itt tovább fokozzák a hatást a LED-es lámpák és a hátsó ablak lépcsőzetes kialakítása. A szögletes formák oldalt is felbukkannak, bár csak az ajtók mögötti részen, előrébb minden maradt a régiben.


Galéria - kattintson a képre

Az idomok alatt alig változtattak az autón. A 6,5 literes V12-es motorból 650 lóerőt sikerült kihozni, 10-zel többet mint az LP640-es esetében, de úgy néz ki, a többlet teljesítményt fel is emésztették az aerodinamikai szempontból kedvezőtlenebb formák. A Reventón ugyanúgy 3,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, mint az alapjául szolgáló sportkocsi, és a végsebessége is változatlan, 340 km/h.

Valószínűleg ez a Murcielago egyik utolsó új változata: a pletykák szerint már készül az utódmodell, a Gallardónál alkalmazott korszerűbb építési elvek alapján, tisztább és erősebb motorral.