Ibiza Ecomotive: szupertakarékos Seat

2007.09.13. 10:10

Frankfurtban a spanyolok is megmutatták saját, alacsony fogyasztású modellsorozatuk első tagját. Az Ibiza Ecomotion persze nemigen lepett meg senkit, hiszen ugyanazokat a megoldásokat vonultatja fel, mint a Volkswagen Polo BlueMotion.


Galéria - kattintson a képre

Az alapot az Ibiza 1,4 TDI jelentette, amelybe az amúgy is takarékos háromhengeres VW turbódízel motor 80 lóerős változata kerül. A motorelektronika átprogramozásával, hosszabb váltóáttételezéssel, néhány új aerodinamikai megoldással, illetve keskeny, kis gördülési ellenállású gumiabroncsokkal és 22 kilogrammos tömegcsökkentéssel azonban sikerült még tovább csökkenteni az 1,4 literes motor étvágyát. Az eredmény 3,8 literes átlagfogyasztás 100 kilométeren, ami kilenc decis javulást jelent, és 99 g/km-es szén-dioxid-kibocsátás.

Az Ibiza Ecomotive nem tanulmányautó, hanem szériamodell, igaz, kell még néhány hónap, míg a Seat felkészül a gyártására. Az első példányokat várhatóan 2008 első hónapjaiban szállítják a márkakereskedésekbe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.