Jön az első kompakt Land Rover

2007.09.13. 11:43

Frankfurtban csupán egy homályos képet mutattak a brit terepjáró-gyártó készülő újdonságáról, amely állítólag a Freelandernél is kisebb lesz.

Természetesen nem igazi terepjáróról van szó, inkább afféle magasított kombi modellről, amellyel a szintén bemutatás előtt álló Audi Q3-asnak szeretnének konkurenciát teremteni. Egyelőre nem árultak el részleteket, Phil Popham, a Land Rover ügyvezető igazgatója is csupán annyit mondott, hogy a típus sportossága és környezetbarátsága felülmúlja a cég eddigi összes termékét. Annyi azért sejthető, hogy az L315 kódjelű kompakt Land Rover a Ford Focus és a Volvo S40-es padlólemezére épül majd, összkerékhajtású lesz, és a szokásos négy-, öt- és hathengeres Ford- és Volvo-motorokat kapja meg.

A típust várhatóan jó egy év múlva, 2008 vége felé láthatjuk először, bár nem kizárt, hogy tanulmányautóként már a jövő év elején találkozhatunk vele valamelyik nagy autókiállításon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.