Novitec F430 TuNero: fekete Enzo-verő

2007.09.14. 14:14

A leggyorsabb gyári Ferrarikat is állva hagyja a Novitec matt fekete tuningcsodája, pedig a maranellóiak legolcsóbb modelljén, az F430-ason alapszik.


Galéria - kattintson a képre

A németországi olaszautó-specialistának persze nem ez az első kísérlete, hogy az alapkivitelben is briliáns középmotors sportkocsi teljesítményét feljebb tornászta, így már tudták, mivel érdemes próbálkozni. A 4,3 literes V8-as két mechanikus feltöltőt kapott, hatalmas töltőlevegő-hűtőkkel, és átprogramozott elektronikával. Az eredmény bő 710 lóerő 8350-es percenkénti fordulatszámon, és 712 Nm-es csúcsnyomaték 6300-as fordulatnál. A TuNero így már valóban felveszi a versenyt a legdrágább sportkocsikkal is: a végsebessége 348 km/h, és akár 3,5 másodperc alatt is elérheti a 100 km/h-s tempót.

Egyelőre nem tudni, hogy a matt fekete Ferrari csupán ügyes figyelemfelkeltő eszköz, vagy később készítenek ilyen szériagyártmányt is, de abban nem kételkedünk, hogy Németországban erre a lóerőgyárra is akadna vevő szép számmal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.