Kompakt Lexus készülhet Európának

2009.07.27. 09:41

Az 1-es BMW és az Audi A3-as új riválisra számíthat Japánból, méghozzá a közeli jövőben. Brit lapértesülések szerint egy fronthajtású, hibrid ötajtóson dolgoznak a Toyota mérnökei, amely a Lexus európai kínálatát gazdagítja majd.

Az új típusnak, amelyet egyelőre BS néven emlegetnek, állítólag az Észak-Amerikába szánt HS 250 hibrid 187 lóerős hajtásláncát kapja, de a két típusnak egyébként nem lesz sok köze egymáshoz. Az Európának szánt kompakt valószínűleg inkább az Aurison alapszik majd, amelyből hamarosan szintén bemutatnak egy hibrid változatot. A Toyota eddig nem próbálkozott a prémium-kompaktok piacának meghódításával, de egyre népszerűbbek ezek a 4,5 méter alatti, luxusfelszereltséget kínáló modellek, így a japánok sem engedhetik meg maguknak, hogy ne aknázzák ki a bennük rejlő lehetőségeket.

Úgy tudjuk, a tanulmány-változat, amelyet C-Premium néven emlegetnek, 90%-ban megegyezik a gyártásra szánt modellel, és már az őszi Frankfurti Autószalon látható lesz, a forgalmazás pedig úgy egy évvel később, 2010 őszén kezdődhet.