Ilyen lesz az Alfa 159-es utódja?

2009.07.29. 18:09

Egy ideje már hallani pletykákat az olaszok új középkategóriás típusáról, de látni még senki nem látta a gyári tervezőkön kívül.

Az interneten azonban felbukkant néhány számítógéppel rajzolt kép a Giulia néven emlegetett szedánról, amelyet az eddig kiszivárgott hírek alapján szerkesztettek. A spekulációkon alapuló fotók egész közel is járhatnak a valósághoz, hiszen több mint valószínű, hogy az Alfa végigviszi a 8C és a MiTo stílusát a teljes kínálaton. Erre utaltak a Milano korábbi kémfotói is, amelyeken tisztán láthatók a jellegzetességek: a gömbölyű alapforma, a kissé amorf első lámpák és a jellegzetes, vízszintesen rácsozott Alfa pajzs.

Magáról a Giuliáról egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy nem az Alfa 159-es túlsúlyos padlólemezére épül. Valószínű, hogy inkább a Fiat Bravo és a Lancia Delta alapjául szolgáló C-Evo padlólemezt hosszabbítják meg a számára, vagy egy teljesen új platformot készítenek, így várhatóan kevésbé lesz nehéz, mint az elődje volt. Az új szedán várhatóan 2011-ben érkezik, és jelentős esély van rá, hogy nem csak Alfa Romeo, de Chrysler vagy Dodge emblémával, kissé átalakított formatervvel is kapható lesz.