Képek a Hamann féle BMW 5-ös GT-ről

2009.08.03. 09:55

Hivatalosan csak szeptemberben mutatkozik be, mégis már most tuningolják a GT-t. A Hamann nem adta meg a technikai adatokat, ennek ellenére szinte bizonyos, hogy nemcsak a dizájnhoz nyúlt hozzá, a motorokkal is foglalkozott valamelyest.

Május vége felé láthattuk az első képeket a BMW új modelljéről, az 5-ös GT-ről. Azóta élőben is megtekinthettük ezt a 7-essel azonos hosszúságú, különleges formájú modellt, ám a mai napig nem vezettük, hiszen még be sem mutatták hivatalosan. Az új modell csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik majd be, tuningolt változatot azonban már most készít a Hamann.

Sajnos a képek magukban kerültek fel az internetre, semmiféle adatot nem közölt a Hamann a motorok teljesítményével kapcsolatban. Azt tudjuk, hogy a GT-t egy háromliteres, 306 lóerős turbómotorral, egy 400 lóerős, 4,4 literes, ikerturbós V8-assal valamint egy 245 lóerős dízelmotorral forgalmazzák majd. A sima 5-ös szedánból kiindulva a V8-as legalább 435 lóerős lesz, de azon sem lepődnénk meg, ha a teljesítményét akár 450 lóerő fölé nyomnák fel.

A megnövelt motorerő mellé nagyobb fékeket szerelnek fel, a tuning többi része – módosított lökhárítók, fekete felnik, kipufogóvégek, belső kiegészítők – optikai jellegű.