Különleges MX-5 a huszadik évfordulóra

2009.08.03. 09:02

Senki sem gondolta volna 1989-ben, hogy a Mazda kis nyitott kétülésese a világ legjobban fogyó roadstere lesz. Mára több mint 860 000 darabot adtak el világszerte, a Mazda egy különleges modellel ünnepli a sikereket.

Sok fantáziára nem volt szükség, amikor kitalálták az autó nevét: Roadster 20th Anniversary, így hívják az ünnepi MX-5-öst. Szerencsére az energiát, melyet a névadásnál spóroltak, beletették a dizájnba, a különleges kiadású autó tényleg nagyon jól néz ki.

A limitált példányszámú modellből kétféle is készül, az elsőhöz a hatsebességes kézi váltós, vászontetős, a másikhoz az automata váltós, kemény tetős változat adja az alapot. Első ránézésre a 17-es felnik, a nagy ködlámpák és a gyönyörű, piros és fekete Recaro sportülések szúrnak szemet. Az autón több helyen is díszeleg a 20th Anniversary felirat, valamint a középkonzolon is végeztek apró módosításokat. Ami a technikát illeti, az új modellben kizárólag egyetlen olyan alkatrész van, mely összefügg a vezetési élménnyel: az első toronymerevítő.

A limitált példányszámú modellt kizárólag fehér színben, de ami nagyobb baj, kizárólag Japán vásárlóknak kínálja a Mazda. A vászontetős változat ára valamivel hatmillió forint alatt van, a keménytetős félmillióval drágább.