Közösen épít sportkocsit a Toyota és a Subaru

2009.08.04. 08:55

A Subaruról mindenkinek a száguldás jut eszébe, a Toyotáról, nos, a Toyotáról valami egészen más. A vezetőség azonban úgy döntött, ötvözi a két márka legjobb tulajdonságait és sportkocsit épít közös alapon. Az új autó állítólag gyors lesz, mégsem fogyaszt majd sokat.

A Subaru és a Toyota közös, kisméretű sportkocsija egyelőre 086A néven fut. Sokáig úgy tűnt, igazi, kemény sportgép van születőben, de a recesszió betett a projektnek. A legutóbbi hírek szerint az autóba kétliteres boxermotort szerelnek majd, ami jól hangzik, a 160 lóerős teljesítmény már kevésbé. A gyártó ugyan azt állítja, bőven elég lesz ekkora motorerő az autóhoz, mert könnyű, de a szakma szkeptikus.

Sajnos a valóság az, hogy a válság következtében a gyártó változtatott az eredeti stratégián, és ahelyett, hogy egy igazi, fiatalos sportkocsit építene, megpróbálja megcélozni a 30 és 50 év közötti vásárlókat. Az autót először a Tokiói Autószalonon mutatják majd be októberben, remélhetőleg a tokiói közönség is hiányolja majd a lóerőket, és akkor van remény, hogy készül majd egy keményebb változat is a jövőben.