Újabb rossz hírek a GM-ről

2009.08.06. 14:08

További 7500 alkalmazottat kell elbocsátania a detroiti óriásnak, amely lassan nem is olyan óriás.

2006 óta már a felére csökkentette alkalmazottainak számát a General Motors, de még így is többen dolgoznak a detroiti vállalatnál, mint amennyien az átalakítási tervek szerint az év végén lehetnek.

A cél az volt, hogy 40 500 főre csökkentsék az alkalmazottak számát, ezzel szemben még úgy is 48 000 ember szerepel a GM fizetési listáján, hogy a legutóbb 6000 ember távozott közös megegyezéses formában. Ebből könnyen kiszámítható, hogy december 31-ig további 7500 főt kell elküldeni, ráadásul további 6000 irodista lábára akarnak útilaput kötni.

És akkor most jönnek a döbbenetes számok: a General Motorsnak három éve még 114 ezer munkatársa volt, de még ez is elképesztően kevés ahhoz képest, hogy 1979-ben még 468 ezer (!) ember dolgozott náluk. Tehát az elmúlt harminc évben 90%-kal csökkent a foglalkoztatottak száma. Nem semmi.

A leépítések a GM, az autóipari dolgozók szakszervezete és az Obama kormányzat által közösen kidolgozott átstrukturálási tervek szerint folytatódnak tovább a jövőben is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.