Mégsem indul Schumacher a Forma-1-ben

2009.08.11. 10:31 Módosítva: 2009.08.11. 11:30

Schumacher korábban elszenvedett motoros balesetéből visszamaradt nyaksérülése miatt visszamondta Forma-1-es szereplését.

Az éjjel került fel Schumi honlapjára az alább olvasható szöveg, melyben a német pilóta arról beszél, tájékoztatta a Ferrarit, nincsen elég jól ahhoz, hogy versenyezzen.

Tegnap este arról kellett tájékoztatnom Luca di Montezemolót, a Ferrari elnökét valamint Stefano Domenicali csapatfőnököt, hogy nem leszek képes helyettesíteni Felipét. Tényleg megtettem mindent a visszatérés érdekében, de, legnagyobb sajnálatomra, nem sikerült. Sajnos nem tudtunk mit kezdeni a nyaki fájdalommal, mely akkor jelentkezett, mikor Mugellóban a Forma-1-es autóval edzettem. Kiderült, februári motorbalesetem következményei túl súlyosak ahhoz, hogy versenyezhessek.

Az elmúlt hetekben több vizsgálatot is végeztek rajtam, az eredmény sajnos tökéletesen egyértelmű: a nyakam nem bírná azt a stresszt, amit egy Forma-1-es autóban elszenved. Nagyon csalódott vagyok, nagyon sajnálom a Ferrari csapatot és természetesen a rajongókat is, akik szorítottak nekem. Csak annyit mondhatok, én tényleg mindent megpróbáltam, teljes erőmből küzdöttem. Drukkolni fogok a csapatnak az elkövetkező versenyeken, ennél többet sajnos nem tehetek.

A Ferrari egyelőre még nem nyilatkozott arról, Schumacher hiányában ki fogja helyettesíteni Massát.