2013-ban jön az új Corvette

2009.08.13. 10:22

Nehéz helyzetben van a General Motors, ennek ellenére megpróbál ragaszkodni a hagyományaihoz. A Corvette egyelőre nem megy a süllyesztőbe, sőt, 2013-ban érkezik az új modell.

2012-ben kezdik gyártani és már 2013-ban a szalonokba kerülhet az új Corvette. Sok részletet egyelőre nem árultak el, az azonban bizonyos, hogy a Corvette a pletykákkal ellentétben nem lesz középmotoros, marad, amilyen volt, orrmotoros. A jelenlegi modellhez hasonló, könnyű anyagokból rakják össze, sőt, várhatóan még több alumíniumot, megnéziumot és szénszálas műanyagot használnak majd, így könnyebb lesz a C6-nál.

Az autó karosszériája vélhetően nagyon hasonló lesz ahhoz a Corvette Stingray Concept néven bemutatott modellhez, melyet a Chicagói Autószalonon láthatott a nagyközönség. Nem pont ugyanilyen autóra számít a szakma, de valószínű, hogy rengeteg részletet láthatunk majd viszont a C7-en.

A motor a pletykák szerint kisebb lesz, és valamiféle feltöltéssel, leginkább kompresszorral fogják lélegeztetni, mint a Cadillac CTS-V esetében. Ha a GM tartani szeretné a lépést a riválisokkal, kénytelen lesz kétkuplungos váltót csatlakoztatni a C7 motorjához.