A németek nem szívnak, más igen

2009.08.14. 14:08

A németek nagy, a csehek, a szlovákok és a lengyelek minimális pluszban vannak, mindenki más mínuszban. Itt van fehéren-feketén, nézegesse az európai autó eladási statisztikákat, táblázatba szedve.

A német autógyártók szövetsége, a VDA adatai szerint a január-július közötti időszakban az értékesített új autók száma 8 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban, viszont júliusban végre világszerte bővült az új autók iránti kereslet a gazdasági feltételek stabilizálódása és az autóvásárlásra ösztönző intézkedések hatására.

Az Európai Autógyártók Szövetsége, az ACEA, adatai szerint Európában szinte mindenhol pangott, de legalábbis sokat gyengült az autópiac 2009 első félévében. A válság hatásait egyedül a roncsprémium programot elindító Németország tudta a visszájára fordítani. Persze csak amíg még tart a német állam pénze, utána beláthatatlan mértékű visszaesés következhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.