BMW Hetes hibrid 465 lóerővel

2009.08.14. 10:03

Egy nappal az X6 ActiveHybrid után újabb modell részleteit tárta a nyilvánosság elé a BMW. A Hetes ActiveHybrid az új X6-tal egyetemben a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

Itt az első sorozatgyártású hibrid hajtású BMW szedán, az ActiveHybrid 7. Az autóban a 4,4 literes, ikerturbós V8-as mellett teljesít szolgálatot a villanymotor. A két motor együttesen 465 lóerős teljesítményt képes leadni, közös csúcsnyomatékuk 700 Nm. A villanymotor lítium-ionos akkumulátorból kapja az energiát.

A két motorral a Hetes 4,9 másodperc alatt eléri a 100 km/h-s sebességet, fogyasztása vegyes ciklusban 9,4 liter 100 kilométerenként, és CO2 kibocsátása is igen alacsony, 219 g/km. Az ugyanezzel a motorral szerelt 750i lassabb valamivel, 5,2 másodperc alatt ugrik százra, mégis 11,4 litert fogyaszt, vagyis a hibrid hangyányival gyorsabb, viszont jóval gazdaságosabb.

A hibrid BMW hátsókerék-hajtású, kizárólag nyolcsebességes automata váltóval fogják forgalmazni. Az autóban szofisztikált start stop és fékenergia visszanyerő rendszer van. Az energia áramlásának folyamatát a sofőr képernyőn követheti, így mindig ellenőrizheti, mennyire hajt épp gazdaságosan.

Hogy meg lehessen különböztetni kevésbé környezetbarát testvéreitől, a hibrid Hetest ellátták ActiveHybrid 7 feliratokkal és saját, tízágú, 19 hüvelykes felniket kapott. A kocsin elöl 245/45, hátul 275/40-es abroncsok vannak. Az ActiveHybrid a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be szeptemberben, forgalmazását 2010 elején kezdik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.