Külföldi hódításra készül az elnöki Hyundai

2009.08.18. 10:20

Eddig úgy nézett ki, hogy a koreai gyártó legnagyobb típusa csak Dél-Koreában lesz elérhető, de a Hyundai most már nemzetközi karriert szán az Equusnak. Az 5,16 méteres bálnát olyan nagyágyúk ellen próbálják bevetni, mint a 7-es BMW, a Mercedes S osztály, az Audi A8-as vagy a Lexus LS.

Az már most is biztosnak tűnik, hogy az Equust Észak-Amerikában bemutatják, ahol a Genesis sorozat csúcsmodellje válhat belőle. „Mi magunk sem gondoltuk volna, hogy a típus iránt ekkora lesz az érdeklődés. Kereskedőink és a potenciális vásárlók is egyöntetűen pozitívan reagáltak a típus bevezetésének gondolatára.” - mondta a Hyundai amerikai részlegének igazgatója. Ugyanakkor egyelőre nem valószínű, hogy a Hyundai Európában is megpróbálkozna az autó bevezetésével, ahol egyfelől mindenképp szükség lenne egy dízelmotoros változatra, és sokkal többet számít egy-egy márka múltja és presztízse mint az Atlanti-óceán túlpartján.

Az Equus lényegében az 5-ös BMW-hez hasonló méretű Genesis műszaki alapjaira épül, bár a formaterve eltérő, és a tengelytávja is hosszabb 182 mm-rel. A motorválaszték egy 3,8 literes V6-osból és egy 5 literes V8-asból áll, amelyek várhatóan elegendőek lesznek az amerikai vásárlók igényeinek kielégítésére is.

Az amerikai premiert 2010 közepére tervezik, ha mégis lesz, az európai piaci bevezeté csak ez után, legkorábban 2011-ben kezdődhet.