Házkutatást tartottak a Porsche főhadiszállásán

2009.08.21. 11:27

Az ügyészség nyomozói tegnap felforgatták a Porsche irodáit, mivel azt gyanítják, a cég két nemrég kirúgott igazgatója szabálytalan eszközöket vett igénybe a Volkswagen részvények felvásárlásakor.

Az ügyészség azt gyanítja, hogy Wendelin Wiedeking, a Porsche korábbi vezérigazgatója, és Holger Haerter pénzügyi igazgató a tőzsdei árfolyamok manipulálásával igyekezett kedvezőbb helyzetbe kerülni a felvásárláshoz, megkárosítva ezzel a többi tőzsdei befektetőt. A sportkocsigyártó közleményben tagadta, hogy bármilyen illegális eszközzel manipulálták volna az árfolyamokat a részvényvásárlások előtt, ugyanakkor teljes körű együttműködéséről biztosította a hatóságokat.

Ha a vádak igaznak bizonyulnak, az nem csak a két ex-igazgató számára járna kellemetlen következményekkel, de a Volkswagen és a Porsche küszöbön álló fúzióját is megnehezítheti.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.