Bokát villant a Skoda Superb kombi

2009.08.25. 18:27 Módosítva: 2009.08.25. 18:27

A cseh gyártó első nagy kombiját két hét múlva mutatják be Frankfurtban, de addig is mutattak egy sejtelmes sziluettfotót, hogy felcsigázzák a potenciális vásárlók érdeklődését.

Skoda Superb kombi 2010
Skoda Superb kombi 2010

A lényeg tulajdonképp látszik is a fotón: az új tetővonal, és az övvonal feletti rész oldalnézete szép tisztán kivehető, a B oszloptól előtti részt pedig már ismerjük, ugyanolyan, mint a szedán kivitelen. A tervezők láthatóan igyekeztek megtartani a formaterv egységét, így az ötödik ajtó ablakát alaposan megdöntötték, hogy szépen fejezze be a tető ívét. Ezzel alighanem feláldoztak néhány litert a csomagtérből, de a Superb nem is melósautónak készül, így a raktér így is bőségesen elegendőnek ígérkezik. Ha az övvonalig csak a szedán 565 literjét kapjuk úgy, hogy bármikor fölé pakolhatunk, már az is csak ritkán használható ki. A kép alapján azonban úgy néz ki, a hátsó túlnyúlást még meg is toldották néhány centivel, így már a csomagtér alaptérfogata is nagyobb lehet a szedánénál.

A karosszérián kívül más jelentős eltérés aligha lesz a lépcsős hátú Superbhez képest. Várhatóan a motorválaszték is ugyanazokból a négyhengeres turbómotorokból illetve a csúcsmodell, 3,6 literes V6-osából áll majd, bár elképzelhető, hogy a Skoda kihasználja az alkalmat, hogy a Superbben is bevesse az új, 1,6 literes, 105 lóerős turbódízelt, leváltva a régebbi 1,9 literes PD-TDI-t.