BMW 5-ös GT rivális a Hondától, olcsón

2009.09.02. 18:22

A Honda bemutatta az Accord Crosstour típust, nagy kerekekkel és hasmagassággal, kupé tetővel, öt ajtóval. A forma kevésbé érdekes, mint a hasonló fazonú Acura ZDX-é, amelyet még a nyáron mutatott be a japán gyártó, viszont a Honda-féle kivitel olcsóbb lesz, és jóval praktikusabbnak ígérkezik.

Lényegében annak lehetünk tanúi az utóbbi egy-két évben, ahogy az autóipar újként tálal rég ismert megoldásokat. Az Accord Crosstour sem más, mint egy felfújt ötajtós a megszokottnál kicsivel magasabb – azaz rosszabb úton is használható – kivitelben. Akár a 35-40 évvel ezelőtti első ferde hátú személyautók. Az új Honda formaterve persze abszolút friss, és határozottan kellemes látvány: bár szürke tömegautónak szánják, azt sem tartanánk lehetetlennek, hogy valaki csak a külseje miatt választja, mondjuk egy hasonló használati értékű Toyota vagy GM termék helyett.

Az autóról néhány fotón kívül egyelőre semmilyen konkrét adatot nem közöltek, bár ez minket nemigen érint: a nagydarab ferde hátú járművet kifejezetten Észak-Amerika számára tervezték, hasonlóan a csak ott kapható nagyobbik Accordhoz. A gyártás is az Egyesült Államokban folyik majd, így kevéssé valószínű, hogy az Egyesült Államokon és Kanadán kívül másutt is felbukkanna.