A Legrosszabb Autó Németországba megy

2009.09.03. 12:07

Hetekig röhögtünk a Flybo Total Electricen, és most a németeknek is lesz min szórakozniuk. A botrányos minőségű villanyautó egy mutációját ugyanis piacra dobják Európa legnagyobb autópiacán, Louis Free márkanéven.

A kínaiak persze a Magyarországon található egyetlen példány legyártása óta fejlesztettek az autón: bár a Matiz-szerű karosszéria maradt, nagyobb lámpákat, krómszínű hűtőrácsot, sárvédő-szélesítéseket és alufelniket kapott, nyilván annak érdekében, hogy autószerűbbnek tűnjön. Ami viszont az E-Mobil fantázianevű autón is változatlan, az a bemutatópéldány képein is felfedezhető botrányos összeszerelési minőség: a hullámokat vető lemezek, elálló ajtókeretek és egyenetlen illesztések aligha indítják majd vásárlásra a tisztességesen megépített autókhoz szokott német vásárlókat.

Az importőr persze mindent megpróbált: egy csomó extrát kínálnak a kínai villanyautóhoz. A drágább Comfort kivitel sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, 3,6 hüvelykes belső képernyőt, központi záras ajtókat, iPod előkészítést és belső fűtőberendezést kapott, sőt, metálszín-választék is van: piros, zöld, rózsaszín és sárga fényezéssel is meg lehet majd venni a járművet.

Az persze már önmagában is bizonytalan, hogy akad-e olyan vásárló, aki hajlandó volna egy 60 km/h-s végsebességű, kb. 120 km hatótávolságú, ólomakkumulátoros autóparódiáért 11990 és 14990 euró – átszámítva 3,3 és 4,1 millió forint – közti összeget fizetni, még akkor is, ha a minősége azonos volna egy Toyotáéval vagy Volkswagenével.