Bővítés előtt a Mini üzem

2009.09.03. 15:01

A Mini Coupé tanulmány bemutatása kapcsán már most napirendre került a BMW kisautógyár bővítésének terve.

1

A BMW régóta a Mini választék bővítésén dolgozik, és a három új modellváltozat közül kettő a márka saját angliai üzemében készül majd. A tavasszal bemutatott kis hobbiterepjáró gyártását ugyan külső cégnek adják ki, viszont a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó kupé változat, és egy harmadik autó, várhatóan a kupéból kialakított, de nyitott roadster számára Oxfordban kell helyet csinálni.

Bár a BMW-vezér szerint a két új Mini változat gyártására csak a tanulmányok bemutatása után két-három évvel kerülhet sor – azaz 2011 előtt biztosan nem – egyesek már most megpróbálják megbecsülni, hogy milyen arányú bővítésre lehet szükség a két új modell gyártásához. Ma a Miniket mintegy 4000 fő állítja elő, és a gyár maximális kapacitása durván 220 ezer autó évente. A spekulációk szerint az új modellek 2012-ig ezer új munkahelyet teremthetnek a gyárban, kompenzálva az év első felében végrehajtott 850 fős elbocsátási hullámot,a melyet a kereslet visszaesése indokolt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.