Fantomképeken a következő Lamborghini

2009.09.04. 17:42

A klasszikus ékforma teljesen új technikát rejt majd, de úgy néz ki, a Murcielago leváltására még legalább két és fél évet várnunk kell.

A két vázlat, amelyen a következő V12-es Lamborghini látható, csupán egy elképzelés arról, hogy milyen is lesz az új szupersportkocsi, és nagyrészt azokon a híreken és pletykákon alapul, amelyek mostanság szivárogtak ki a típussal kapcsolatosan. A formaterv várhatóan folytonosságot sugall majd: arányaiban és karakterében is megfelel a Countach-Diablo-Murcielago sorozat hagyományainak, pedig minden porcikájában új típusnak ígérkezik. A nagy Lambók műszaki megoldásain az idők során keveset alakítottak. A V12-es motor alapkonstrukcióján alig változtattak az 1960-as évek óta, és az acélcső vázszerkezetet is az 1990-es évek elején, a Diablo kidolgozása kapcsán módosították utoljára jelentős mértékben: ekkor cserélték le a kerek szelvényű csöveket könnyebben kezelhető, négyszögletes zártszelvényekre.

Azóta azonban sokat fejlődött a sportkocsigyártás: már a kisebb Gallardo is alumínium vázat és korszerű, az Audinál tervezett V10-es motort kapott, és úgy tudjuk, hasonló változásokon esik át a nagyobbik modell is. A pletykák szerint egy minimum 6 literes és 700 lóerős, vadiúj V12-es motort készítenek hozzá, amely könnyebb, erősebb és tisztább lesz az elődeinél. Maga az autó várhatóan nagyobb lesz, stabilabb, szélesebb futóművel és hosszabb tengelytávval.

Az első prototípusok már most futnak a Nürburgringen, de a gazdasági válság alaposan lelassította a fejlesztést, így 2012 előtt aligha mutatják be a végleges autót.