Kacsa az új Citroën Kacsa?

2009.09.04. 11:58

Már 19 éve, hogy nem gyártják a 2CV-t, de azóta is évente bukkan fel a hír egy modern változatról, amely a Mini és a New Beetle nyomában járva szíthatná fel a nosztalgiát a vásárlókban.

2cvsh

Most például egy árnyékban álló autót ábrázoló fotó bukkant fel a Facebook Citroën nevű felhasználójának oldalán. Igazából csak sejthető, hogy ezt a lapot a francia gyártó munkatársai hozták létre, és gondozták, nem pedig egy távoli névrokon, Citroën Géza ütötte össze szabadidejében. Ha valóban a gyáriak keze van a dologban, akkor elképzelhető, hogy a pletykák végre igaznak bizonyulnak, és – ha másként nem, legalább tanulmányautóként – megmutatja a Citroën, hogy miként képzelik el a gyárban a 2CV modern kivitelét.

A körvonalakon kívül ugyan alig látszik valami a fotón, de annyi azért így is egyértelmű, hogy biztosan nem lesz olyan olcsó népautó, mint az eredeti 2CV volt. Nincs is ezen mit csodálkozni, a Volkswagen a Bogár, illetve a BMW a Mini újjáélesztésénél ugyanígy járt el: csináltak egy drága és korszerű modellt, amely csak fazonjában emlékeztet a híres elődökre. A recept be is vált – legalábbis a Mini esetében biztosan – így a Citroën is belevághat egy hasonló projektbe, abban a reményben, hogy a Kacsa-utód jól fogy majd, szép hasznot hozva.