Lancia, 1100 lóerő, topmodell

2009.09.07. 16:20

Rég nem láttunk ilyet: brutális Lancia, hatalmas teljesítménnyel, tizenkét hengerrel, a hagyományos Martini versenyszínekben. A bemutató fotókhoz még csaj is jár, a román szupermodell, Catrinel.

Ami viszont hiányzik, az a négy kerék: a Lancia versenyszíneit egy hatalmas tengeri motorcsónak viseli. A karcsú hajótörzs 13,1 méter hosszú, 3,83 méter széles, 11 személy is elfér az orrában kialakított kajütben, és két személy akár el is alhat benne. A mozgatását két 560 lóerős Fiat N67-560 jelzésű dízelmotor végzi vízsugár-hajtással, így a brutális csónak utazósebessége 30 és 85 km/h közé esik, a csúcssebessége pedig 100 km/h körül van. A nagy teljesítményű motorokhoz hatalmas, 1000 literes üzemanyagtartály jár, amely a készítők szerint elegendő szabadságot biztosít akár hosszabb tengeri utakhoz is.

A felszereltség egyébként kifogástalan, van motoros mozgatású tető és LED-es lámpák, a légkondicionált kajütben pedig kihajtható LCD televíziót és zuhanyzófülkét is találunk – azaz mindent, amire egy hosszabb kiruccanáson két embernek szüksége lehet.