Fotókon az ötajtós Lexus

2009.09.08. 10:56

Még csak tanulmány, de rövidesen az Audi A3-assal és az 1-es BMW-vel versenyezhet a Lexus kompaktja.

A Frankfurti Autószalonon bemutatkozó, LF-Ch jelzésű koncepcióról eddig csak annyit árult el a Toyota luxusmárkája, hogy a Priusból ismert hibrid hajtáslánc, a Hybrid Synergy Drive egy változatát építik bele, bár egyáltalán nem biztos, hogy a szériaváltozat is csak benzin-elektromos kivitelben lesz elérhető. A szűkszavú ismertető mellé azonban két fotó is érkezett, amelyeken jól látszik, hogy a Lexus tervezői milyen trükkökkel próbálják feldobni az agyonkoptatott ötajtós formát. Hátul nagy panorámaablak, a tetőbe integrált légterelő, és komplikált vonalvezetésű lökhárító, elöl pedig jellegzetes, hegyes sarkú, LED-es lámpák, a korábbi Lexus-tanulmányokra is jellemző, lefelé nyitott hűtőrács, és agresszív, légbeömlőnek látszó ködlámpafészkek dobják fel az amúgy meglehetősen ingerszegény, sima felületű burkolólemezeket.

A Lexus korábbi tanulmányait ismerve szinte biztos, hogy az agresszívabb részletek zöme a szériamodellen már nem lesz látható, de az LF-Ch-ról még elmondhatjuk, hogy látványos, sőt, vonzó külsejű tanulmány, amelyre jó eséllyel pozitívan reagál majd a közönség. Nem mindegy persze, hogy az IS hátsókerék-hajtású, vagy az Auris fronthajtású padlólemezére épül-e – bár ez utóbbi látszik valószínűnek – hiszen egy hátul hajtó kompakt még az 1-es BMW megjelenése után is kuriózumnak számítana.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.