Pálinka vagy üzemanyag?

2009.09.11. 14:47

Az MTI szerint műhelyében főzött illegálisan barackpálinkát egy sárospataki autószerelő, a férfit azonban már az első főzetnél elkapták. Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője elmondta, hogy a pálinkagyártáshoz kuktából összetákolt berendezést lefoglalták, a férfi ellen pedig eljárást indítottak, amelynek során akár 200 ezer forintos jövedéki bírságot is kaphat.

Hozzátette: a sárospataki családi ház hátsó részéből áradó cefreszagot az utcán is lehetett érezni. Amikor a vámosok beléptek a telephelyre, az udvaron több hordónyi állt belőle. A műhelyben éppen az első főzet készült a házilag összebarkácsolt szeszfőző berendezésen, amikor a pénzügyőrök elkapták a férfit.

A pálinkát és a lepárló berendezést lefoglalták, a férfi ellen jövedékkel visszaélés elősegítése miatt indítottak büntetőeljárást.

Látják, kedves olvasóink, minden kezdet nehéz, vigyázzanak, ha netán hasonló, alternatív üzemanyaggal kísérleteznek otthon vagy a műhelyben. Sárospatak autószerelő nélkül maradt.