Szmogriadó-csaló S osztály a Mercedestől

2009.09.11. 06:55

A divat nagy úr: Stuttgartban is összeütöttek egy konnektoros hibridet, ami a legkevésbé sem látszik takarékosnak.

A Vision S500 Plug-in Hybrid elvben akár 30 kilométert is megtehet tisztán villamos üzemben, ha a 10 kWh kapacitású Li-ion akkumulátorcsomagot éjjel feltölti valaki, de ez a lehetőség is inkább csak városban működik, mivel az autóba épített villanymotor csupán 60 lóerős. Így ha nagyobb erő kell, már bekapcsolódik a hajtásba a V6-os benzinmotor – a pontos paramétereit eddig még nem közölték, de valószínűleg a jól ismert 3,5 literes, 272 lovas hathengeres az – így a tanulmány sportkocsikat megszégyenítő módon 5,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 km-re. Ugyanakkor a gyártó szerint 3,2 literes átlagfogyasztás is elérhető a bálnával 100 kilométeren, bár nem tisztázott, hogy milyen körülmények között.

Manapság már szinte kötelezőnek érzik a gyártók, hogy hibrid prototípusokat mutogassanak a nagyobb autószalonokon a közönségnek, de a Mercedes autója kapcsán az az érzésünk, ezt ők sem gondolják komolyan. Egy ilyen bő két tonnás óriás mozgatásához mindenképp rengeteg energia kell, még akkor is, ha csak vánszorognak vele, így egy ilyen hibrid legfeljebb azoknak megoldás, akik szmogriadó idején sem akarnák lemondani a luxusról, amit egy ilyen autó jelent. Zöldebb viszont aligha lesz tőle a környezet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.