Volvo S60 álcázás nélkül

2009.09.12. 04:51 Módosítva: 2009.09.12. 04:51

A Frankfurti Autószalonon ugyan nem lesz ott, de lényegében már készen van a svédek középső modellje.

A formán sokat egyszerűsítettek a tanulmány-változathoz képest, de néhány jellegzetesebb stílusjegy megmaradt. Ilyenek a lefelé görbülő cseppforma fényszórók, és az alatta kialakított domború idom, vagy a meredeken felfelé húzódó, határozott éllel kiemelt, a kerekek felett lágy hullámot vető övvonal. Az eddigi egyen-vonalvezetéstől egyértelműen elüt, aminek ideje volt már: hosszú ideje ez az első alkalom, hogy a szerkesztőségben is kisebb vita alakult ki egy Volvo formájának megítélése körül. Volt aki borzalmasnak találta, másoknak viszont határozottan tetszett az új S60-as karaktere. Ez a megosztottság pedig inkább jót jelent a svédeknek, mint rosszat: talán könnyebb lesz egy olyan autót eladni, amit észre lehet venni.

Úgy tudjuk, az S60-as második generációja nem csak formai szempontból hoz új megoldásokat a Volvo kínálatába: a típus már kapható lesz dupla kuplungos váltóval, és 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltéses benzinmotorral is, amely egyszerre kínál nagy teljesítményt és viszonylag takarékos működést.

Az új típus bemutatásával már nem várhat túl sokat a Volvo, még akkor sem, ha a küszöbön álló tulajdonosváltás miatt a tervezés nem ment teljesen zökkenőmentesen. A legújabb hírek szerint az ősbemutatót a jövő év elején mindenképp megtartják, alighanem valamelyik nagyobb amerikai autószalonon.