Mansory Cyrus, a karbon Aston

2009.09.17. 15:15

Tetőtől talpig szénszálas műanyagba öltöztették az egyik legdrágább brit sportkocsit, és megcsinálják bárkinek, akinek van elpancsolni való százmilliója.

A Mansory a leggazdagabbak tuningcége: olyan méregdrága autók átalakításával foglalkozik, mint a Bentley Continental vagy a Rolls-Royce Phantom, és kevés olyan igény van, amit ne tudna kielégíteni. Ezúttal egy Aston Martin DB9-est vettek kezelésbe: egyszerűen lecserélték a karosszéria burkolatának nagy részét átlátszó fényezésű karbonszálas műanyag elemekre. Ráadásul nem a szövetmintázat az autó egyetlen különlegessége: teljesen új a motorháztető és a lökhárítók formája, szélesebbek a sárvédők, gigantikus méretű a hátsó lökhárítóba integrált diffúzor és persze hatalmas, tízküllős felnik kerültek a sportkocsira. A motor hangolásán is igazítottak egy keveset, így a hatliteres V12-es teljesítménye 505 lóerőre nőtt, de a lényeg ezúttal sokkal inkább a látvány, mint a sebesség növelése.

Mindezért a Mansory pontosan 380 ezer eurót, azaz napi árfolyamon számolva kb. 102 millió forintot kér, és ebben még nincs benne az átalakítani való Aston Martin ára.