ABT Polo: tuning a hétköznapokra

2009.09.18. 12:49

A Volkswagen városi modellje már kapható, de a sportosabb változatokkal még adós a gyártó. Türelmetlen vásárlóknak azonban megoldás lehet az ABT tuningcsomag.

A német Volkswagen-specialista teljes körű megoldást kínál. Visszafogott, de azért érezhető motortuningot, optikai kiegészítőket és sportosabb futóműhangolást. Egyelőre kétféle motorhoz készítettek átalakító készleteket. Az új, 1,6 literes dízelmotor 75 lóerős változatának teljesítménye 90, a 90 lóerősé 110, a 105 lovasé 130 lóerőre növekszik a beavatkozást követően. Emellett az 1,2 literes TSI turbómotor is tovább izmosítható: az eredeti 105 helyett 130 lóerőt facsarnak ki belőle. Később persze erősebb gyári változatok is várhatók, de egyelőre az ABT kínálja a leggyorsabb Polókat. A cég szerint a teljesítménynövekedés ellenére sem a motorok fogyasztása, sem a károsanyag-kibocsátásuk nem változik érdemben.

Az új VW-modellhez persze átszabott lökhárítókat, 18-as felniket, középen kivezetett kipufogóvégeket, feltűnő küszöbszélesítéseket és egy visszafogott kis tetőspoilert is szállítanak, de ezek – a feszesebb hangolású futómű-elemekhez hasonlóan – külön is megrendelhetők. Természetesen a belső térhez is készül átalakító csomag, alumínium váltógombbal, más formájú, bőrbevonatú kormánykerékkel és fém díszítőelemekkel.

Az árakat egyelőre nem közölte az ABT, de a Polo-tuningelemek forgalmazását még az ősz folyamán megkezdik.