840 lóerős a tuning Ferrari Enzo

2009.09.21. 09:52

Sok szép autóval örvendeztette már meg a világot az edo competition csapata. Ezúttal A Ferrari Enzót vették kezelésbe, méghozzá nem is akármelyiket. A német tuning cég valójában elkészítette az FXX Evoluzione néven futó versenyautó utcán is használható változatát.

Az Enzo V12-esének hengerűrtartalmát hatról 6,3 literesre növelték, új vezérműtengelyt és hengerfejet kapott, és természetesen lecserélték a teljes kipufogórendszert. Az eredmény egészen elképesztő, az edo competition Enzója 840 lóerős, vagyis 180-nal erősebb, mint a sima Enzo, és mindössze 20 lóerővel marad el az FXX Evoluzione versenyautótól.

Az autó tömegét 100 kilóval csökkentették, a kapcsolási időt levitték 60 milliszekundumra, és új, az FIA által is elfogadott állítható futóművet tettek a kocsi alá. Az edo competiton munkája az autó külsején is látszik, új szárnyak, légterelő elemek díszelegnek a Ferrarin.

A csomag árával kapcsolatban semmiféle adatot nem közölt a német cég, de egészen biztosan botrányosan sok pénzt kérnek az átalakításért.