Senki nem tudja pontosan, merre indul meg a bringás tömeg

2009.09.22. 10:34

Az autósoknak kedd délután érdemes elkerülniük a Deák Ferenc tér környékét, a kiskörutat és a nagykörutat, mert a fővárosi biciklis felvonulás miatt torlódás várható - hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese kedd reggel azt közölte az MTI-vel, hogy az érintett szakaszokon rendőrök vigyázzák majd - és szükséges esetén korlátozzák - a forgalmat, ezzel segítve például a BKV járatainak közlekedését.
A Critical Mass honlapján (amely jelenleg túlterheléssel küzd) olvasható információk szerint idén nincs előre meghatározott útvonala a biciklis felvonulásnak. A résztvevők 17.30-kor gyülekeznek a Városháza előtt, és 18.30-kor indulnak a közös kerékpározásra. Azt írták, hogy "a Városháza tömbjétől a forgalomban közlekedve, szabadon választott irányban eltekerünk a Nagykörútra, ahol teszünk egy kört vagy egy szakaszt, majd 20 órakor újra találkozunk a Városháza parkban".
Mint hozzátették: a körúton a szélső sávokat használják majd kerékpársávnak, ami persze tág értelemben eléggé pontatlan meghatározás.
A szervezők autósoknak a pesti rakpartot, a Dózsa György utat, a Fiumei utat és Hungária körutat ajánlják, ha el akarják kerülni a dugókat, a tömegközlekedőknek pedig elsősorban a metrók és a villamosok használatát.