A GM is megcsinálja a saját Minijét?

2009.09.23. 16:20

Egyre több autógyár kínál kis luxusmodelleket, luxusautós árcédulával. A BMW a Minivel, az Alfa Romeo a MiTóval, a Mercedes az A és B osztállyal szaporítja ezt a piaci szegmenst, és az a hír járja, hogy a GM is egy hasonló modell elkészítését tervezi.

A sorozatgyártás persze még messze van – az amerikai cégnek sem elég pénze, sem elég ideje nem volt a fejlesztésre az elmúlt egy-két évben – de egy tanulmány tervei már készülnek. A Buick Avant Conceptről egyelőre csak vázlatokat mutattak – ezek alapján egy elég látványos, kupészerűen induló, de csapott hátú típusról van szó. A műszaki alapok valószínűleg a GM-Daewootól érkeznek, ahol a Chevrolet Aveo és az Opel Corsa utódait is fejlesztik, így a fejlesztési idő egészen le is rövidíthető: az Avant akár két éven belül piacra kerülhet, ha a GM mögé teszi a szükséges erőforrásokat.

Az Avantot úgy tervezik, hogy egyformán kelendő legyen Észak-Amerikában és Kínában, a két piacon, ahol a márka egyáltalán kapható. Kínában korábban már kínáltak Buick márkajelzésű kiskocsikat – a Sail lényegében egy Opel Corsa B volt kicserélt jelvénnyel – de azóta a távol-keleti országban is változtak az igények: ma már a kínai vásárlók sem az olcsó autókat keresik, egyértelműen igénylik a minőséget.