Olcsó márkát alapít a Citroën?

2009.09.23. 17:25

A drága és igényes DS sorozat mellett Dacia-szerű olcsó márkát is bevethetnek a franciák az eladások növelése érdekében.

Francia sajtóhírek szerint Essentielle néven jöhet a fapados Citroën választék, amely ugyanúgy több modellből állna, mint a DS paletta. Az autók minimális felszereltséggel, és egyszerű alapmotorokkal kerülnének forgalomba, hogy az áruk alacsony maradhasson, de új, eredeti konstrukciók alkotnák a palettát. A pletykák szerint az egyik ilyen autó a C-Cactus tanulmány tovább egyszerűsített változata volna, a másik pedig a Revolte alapjait és formáját hasznosítaná.

Egyelőre nehezen látható át, hogy a francia márka hosszabb távon mit tervez: egyre több, hasonló méretű és használati értékű modell jelenik meg a választékukban, és ha a hírek igazak, csak tovább szaporodik a paletta újabb és újabb típusváltozatokkal. Már a DS3 bemutatása is meglehetősen bátor húzás volt, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a módosabb vásárlók elfogadnak a Citroënt, amely a Minivel próbál versenyezni, de még egy ilyen almárka bevezetése egyenesen vakmerőségnek tűnne.