Toyota Prius agresszívben

2009.09.29. 13:02

Az égett gumi és fékbetét illatához képzeljünk hozzá egy kis amperszagot – ilyen lehet a Tommy Kaira Priusának kipárolgása egy alapos csapatás után.

A sportos vezetés az utolsó, ami a Toyota hibridjéről eszünkbe jutna, a jó nevű japán tuningcég mégis nekilátott a feldíszítésének. Mit is mondhatnánk? Néhány új műanyag elem, és egy garnitúra felni csodákat művel. Az óriási karbonszálas első légterelő és a gigantikus ködlámpa-keretek elölről egész agresszívvé teszik a Prius vidám rágcsálóarcát, de az ültetett futómű, a 18-as felnik, a 215/40-es gumik, az ajtók alatt végigfutó kötényezés és a négy kipufogóvég a többi irányból is fenyegető jelenséggé teszi a Priust.

Amennyire tudjuk, a Tommy Kaira egyelőre nem piszkálta a komplikált hajtásláncot, azaz a tuningkészlet csak az áthangolt futóművel járul hozzá a vezetési élmény javításához – a sofőrnek így meg kell elégednie a két motor 136 lóerőnyi összteljesítményével, és a 10 másodperc körüli gyorsulási idővel 0-ról 100-ra. A dolog kellemes mellékhatása, hogy ezzel megmarad a Prius takarékossága.