Bezár az európai Honda tervezőközpont

2009.10.06. 13:56

A nagy spórolásnak áldozatul esett a németországi tervezőstúdió is, ahol az évek során számos Honda motorkerékpár és személyautó tervezését végezték az elmúlt tizenhét évben.

A Honda még 1992-ben nyitotta meg európai tervezőrészlegét Offenbachban, Frankfurt mellett, a cég európai fejlesztőbázisán, hogy az európai ízlésnek inkább megfelelő típusokat készíthessen. Azóta számos tanulmányautó és utcai modell megtervezésében vettek részt az itt dolgozó szakemberek, de a válság miatti spórolásnak ez a részleg is áldozatul esett, ugyanolyan váratlanul, ahogy korábban a vállalat Formula 1-es csapata. Egyelőre úgy néz ki, a Honda a továbbiakban már csak Japánban tervezteti újabb autóit, miután az európai szakembergárdát szélnek eresztették, a 3000 négyzetméteres, kétszintes épületet pedig kiürítik.

Az offenbachi telephely nagyobb részét kitevő európai fejlesztőbázis nagyobb része persze folytatja a munkát, hiszen itt végzik az Európába szánt Hondák finomhangolását, és átalakításukat a helyi szabványoknak megfelelően.