DeLorean lesz az Opel GT-ből?

2009.10.07. 11:34 Módosítva: 2009.10.07. 11:35

Jelenleg szabad préda a GM sportkocsigyára, és úgy tűnik, a nemrég feltámasztott DeLorean lecsapna rá.

A DeLorean Motor Company jelenleg csupán a Vissza a jövőbe című film kapcsán közismert régi DMC-12-esek karbantartásából él, de régóta hallani egy lehetséges új modellről, amely ismét a létező autógyártók közé emelné a céget. Ugyanakkor Wilmingtonban jelenleg üresen áll a GM régi sportkocsigyára, ahol az Opel GT, a Pontiac Solstice és a Saturn Sky modellek készültek. Úgy néz ki, a DeLorean szívesen élne is a lehetőséggel, legalábbis erre utalnak a vázlatok, amelyek két átalakított, DMC feliratú Solstice sportkocsit – egy roadstert és egy kupét – ábrázolnak.

Az ötletet egyértelműen a márkaalapító John DeLorean Pontiacos múltja inspirálta, aki a gyáralapítást megelőzően a Pontiac egyik igazgatója volt. „Mindig azt mondta, autóipari karrierjének legszebb éveit a Pontiacnál töltötte. Nagyszerű volna, ha legalább egy darabot megmenthetnénk a márkából” – mondta a DeLorean alelnöke. Az azonban nem teljesen világos, hogy a wilmingtoni üzem feltámasztására honnan szereznének pénzt. Egy lehetőség, hogy a DeLorean megpróbál Delaware államtól, illetve a szövetségi kormánytól munkahely-teremtési támogatást, mivel a sportkocsi gyártásával legalább néhány száz fő biztosan visszakaphatja elveszített munkahelyét. Ugyanakkor néhány tízmillió dollár saját tőkére biztosan szükség lenne a manőver végrehajtásához, és egyelőre nem tudni, hogy a tervek mögött van-e elegendő tőkeerő.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.